Pleietips

Gode nyheter: Jo bedre du pleier de dyrebare produktene dine, jo lenger varer de. Den ekstra gode nyheten er at det ikke engang er vanskelig. Her er noen enkle måter du kan holde favorittene dine i god stand på.

-

Lær

Påfør alltid et fargeløst spraybeskyttelsesmiddel før du bruker lærvarer, og gjenta behandlingen to ganger i året hvis du bruker det ofte.

 Hold skinnet elastisk og mykt ved å behandle det med en lærbalsam som trekker godt inn, eller med fuktighet. Sørg for å teste på et lite synlig sted, da ulike skinnmaterialer kan reagere ulikt på slik behandling.

 Fjern flekker fra lærartikler med en tørr eller lett fuktet myk klut. Test på et lite synlig område i tilfelle fargen skulle smitte av. Bruk aldri mye vann, da det kan føre til flekker eller misfarging av naturlig skinn.Semsket skinn

 

Vær spesielt oppmerksom på produkter av semsket skinn dersom de blir våte, da fuktigheten kan få fargen til smitte av. La dem tørke ved romtemperatur på en overflate som ikke suger.

Bruk en egen myk pensel for semsket skinn til å fjerne lett støv, og spray det regelmessig med et fargeløst spraybeskyttelsesmiddel for å gjøre produktet mer vann- og smussavvisende.

 

Åleskinn

Hold produkter av åleskinn vekke fra sollys og varme, da den delikate overflaten kan miste farge eller på annen måte bli skadet.

Dersom produktet av åleskinn blir vått og rynkete, kan du glatte skinnet ved å stryke det forsiktig med strykejern med en klut mellom.